Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014


Δ. Σταμενίτης : Να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για τις απώλειες από τον παγετό

Παρασκευή, 03 Ιανουάριος 2014

Συνάντηση με τον Υπουργό και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ 

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη και τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αργύρη Μποτό είχε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης με αφορμή την μεγάλη καθυστέρηση στο ζήτημα των αποζημιώσεων για τις ζημιές στις δενδρώδεις καλλιέργειες  από τον παγετό της περασμένης άνοιξης.
Ο Βουλευτής τόσο στη συνάντηση του με τον Υπουργό όσο και με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ τόνισε ότι η πολύ μεγάλη καθυστέρηση επίλυσης του προβλήματος αλλά και η αδυναμία του ΕΛΓΑ να καλύψει ασφαλιστικά τις εν λόγω ζημιές έχουν προκαλέσει τεράστια ανησυχία στον αγροτικό κόσμο.
Ο κ. Σταμενίτης έθεσε το ζήτημα των αποζημιώσεων μέσω ΕΛΓΑ και στους δύο άνδρες, ζητώντας να αποζημιωθούν οι απώλειες που προκλήθηκαν από τον παγετό και τις έντονες βροχοπτώσεις στα συμπύρηνα ροδάκινα, στα αχλάδια, στα δαμάσκηνα και στα μήλα.
Μάλιστα ο κ. Σταμενίτης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι,  ακόμη και σήμερα ο ΕΛΓΑ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν έχουν αποφασίσει τον τρόπο, με τον οποίο θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί, σημειώνοντας μάλιστα ότι προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση  ότι παράλληλα προχωρούν σε διαδικασίες αποζημίωσης της ακαρπίας στις ελιές σε άλλες περιοχές, στις οποίες τα φαινόμενα των άσχημων καιρικών συνθηκών εκδηλώθηκαν μεταγενέστερα από τις καταστροφές που υπέστησαν οι παραγωγοί του Ν. Πέλλας.
Το γεγονός αυτό, όπως σημείωσε ο Βουλευτής, είναι βέβαιο ότι αποτελεί άδικη και άνιση αντιμετώπιση των παραγωγών ανά την επικράτεια, και προκαλεί την δικαιολογημένη αντίδραση του αγροτικού κόσμου του Ν. Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου